Szlovák cégalapítás - szolgáltatások

Szlovák cégalapítás
Szlovák cégalapítás

Cégalapítás

Kezdje meg vállalkozását és alapítson szlovák Kft.-t, vagy kérje ki magánvállalkozási engedélyét nálunk, korlátlan mennyiségű szabadon gyakorolható tevékenységi körrel. Segítségére vagyunk az ún. kötött tevékenységi körök ügyintézésében is. Szolgáltatásunk eredménye egy kulcsra kész kereskedelmi vállalat átadása, tehát az adóregisztrációt, erkölcsi bizonyítvány hiteles fordíttatását, tevékenységi körök kikérését az illetékes iparhivatalból és a társaság bejegyeztetését a cégbíróságon mi vállaljuk.
Fontos tudni, hogy a cégalapítást nálunk ügyvéd végzi, amely külön garancia a szlovák jogrendszer szerinti érvényes bejegyzésre, valamint a kívánt tevékenység jogszerű lefedése a bejegyzett tevékenységi körökkel. Sok tévhittel találkozunk a szlovák cégekkel kapcsolatban, amelyekért leggyakrabban a nem pontos vagy némely esetben egyenesen abszurd információkat közlő blogok tehetnek. Azt valljuk, hogy gazdasági tevékenységet az egyes feltételeknek eleget téve bármilyen európai úniós országban végezhetünk anélkül, hogy ezt bármely ország csalásnak, vagy a szabályok megkerülésének minősíthesse. Arra kérünk minden látogatót, hogy ne higgyen azoknak a tévhiteknek, amelyeket sok esetben nem kellő szakértelemmel rendelkező személyek állítanak. Kérjen álláspontfoglalást szakértőktől. Mi készséggel állunk rendelkezésére, amennyiben kérdése lenne, igényeljen díjmentes konzultációt tőlünk
tovább olvasom
Szlovák cégmódosítás
Szlovák cégmódosítás

Cégmódosítás

Már meglévő cégében segítségére vagyunk bárminemű módosításoknál, ilyen pl. a cégnév módosítása, tevékenységek bővítése vagy törlése, ügyvezető és tulajdonos változtatása, székhelymódosítás, törzstőke emelése/csökkentése, stb.. Cégmódosításra nem csak akkor van szükség, amikor cégének módosítani szeretné a megnevezését, vagy új ügyvezetőt nevez ki, esetleg gazdasági társaságát értékesíti. Gyakran találkozunk azzal a hibával, hogy a tulajdonos, ill. ügyvezető név-változtatása vagy lakhely-módosítása nem lett a cégbíróságon módosítva, esetleg a társaságnak nincs semilyen kapcsolata a székhellyel (székhely-szolgáltatóval), vagy a törzstőke szlovák korona pénznemben van kifejezve. Minden cégváltoztatási határozatot 30 napon belül be kell jelenteni az illetékes cégbíróságnak.
Az említett kötelezettségek elmulasztása komoly következményekkel járhat és sok esetben a felelőség az érintett természetes személyre vetíthető vissza. Egy gazdasági tarsaságban módosításokat véghezvinni, nem csak az egyes formanyomtatványok elkészítését jelenti, hanem gyakran egy-egy módosítás több következményt von maga után, vagy széleskörű szabályozásoknak kell eleget tenni. Mindenképp felelőségteljes szakértőhöz kell fordulni, ezért bizalommal forduljon hozzánk és igényeljen díjmentes konzultációt tőlünk.
tovább olvasom
Kész cég eladása
Kész cég eladása

Kész cég eladása

Ezen opciót azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik szlovák vállalkozásukat azonnal szeretnék elindítani, valamint akiknek pályáztatás céljából bizonyos múlttal rendelkező társaságra van szükségük, vagy azonnal EU-s adószámmal rendelkező (rózsaszín kártyás) társaságra van szükségük. Fontos megemlíteni, hogy kész cég vásárlásakor ügyelni kell a biztonságra.
Egy üzletember tudja, hogy az adóügyi elmaradások az állami szervekkel szemben lekérhető - ellenőrizhető, a könyvelés helyessége felülvizsgálható, viszont hogy minden dokumentum le-e lett adva a könyvelőnek, arra sajnos nincs garancia. Mi csak saját társaságokat árusítunk, így maximális biztonságot nyújtunk az ügyfeleinknek és a biztosítékunkat egy ügyvédi garanciát alátámasztó nyilatkozattal erősítjük meg. Rendsezeres felkereséseket kapunk, sokszor nagyon kedvező feltételekkel arra, hogy vásároljunk viszonteladás céljából szlovák Kft.-t, ezen ajánlatokat viszont állandó rendszerességgel visszautasítjuk, mivel felelőséggel tartozunk minden egyes általunk értékesített gazdasági tarsaság iránt, ilyen garanciát viszont nem áll módunkban vállalni egy általunk nem ismert múlttal rendelkező gazdasági tarsaságra.
tovább olvasom
Vállalkozás megszűntetése
Vállalkozás megszűntetése

Vállalkozás megszüntetése

Amennyiben szlovák vállálkozására már nincs szüksége és így nem kívánatos teherré, valamint kiadásokká vált, segítünk a probléma megoldásában. Szakszerű tanáccsal szolgálunk, milyen megoldás lenne az Ön számára a legmegfelelőbb. Leggyakrabban a felszámolás (Szlovákiában "likvidáció") jöhet szóba. A felszámolásnak több feltétele van, az egyik legfontosabb, hogy a társaságnak ne legyen adóügyi elmaradása, vagy más tartozása.
Ez a "likvidációs folyamat" két személyes találkozót jelent irodánkkal és megközelítőleg 4 hónapot vesz igénybe. Természetesen megoldást jelenthet a cég megvásárlása vagy egyesülése más társasággal, amelyek mindenképp lényegesen gyorsabb folyamatot jelentenek, viszont a feltételek is nagy részben módosulnak. Bármely megoldásról is van szó, minden esetben a folyamat kiemelkedően magas szakértelmet követel, mivel az esetleges hibák nagy károkat okozhatnak. Bővebb információkkal kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésére egy díjmentes, személyes konzultáció során.
tovább olvasom
EU-s adószám

EU-s adószám kérvényezése

Köztudott, hogy a rózsaszínkártyás, EU-s adószámmal rendelkező társaság ügyintézése körülményesebb, mint Magyarországon. Nem titok, hogy a visszaélések sorozata jogi megszorításokhoz vezetett. Az EU-s adószám kérvényezésénél számos törvényből kifolyó elvárásoknak kell eleget tenni. Ez a folyamat üzleti terv kidolgozását, partnerek felmutatását, keretszerződések felmutatását, forgalom felmutatását, kérdőivek megválaszolását, formanyomtatvány kitöltését, stb. követeli meg. Szakmai felkészültségünkkel bizonyítva bátran vagyunk ezen folyamatban a segítségére.
Hozzátennénk, hogy bár a folyamat időigényes, a legjobban pénztárcát-kímélő megoldás, hogy egy EU-s adószámmal rendelkező társaság tulajdonosa lehessen. Mivel ebben a témakörben van több lényeges különbség a magyarországi szabályozások és a szlovák rendszer között, fontos tudni, hogy Szlovákiában három féle adószám regisztráció van:

1. Az első a klasszikus, Magyarországon is ismert regisztráció, amely elengedhetetlen része egy gazdasági társaságnak, ez az ún. DIČ, amely egy nyilvántartási szám a szlovák adóhivatal rendszerében. Ilyenkor a társaság nem áfa-fizető, tehát nem jogosult nettós vásárlásra más európai úniós tagállamból és az eladásnál sem értékesíthet ÁFA mentesen, valójában az eladott szolgáltatás, vagy termék árát nem képezi ÁFA (nincs is feltüntetve a számlán).

2. A második a szintén Magyarországon is ismert EU-s adószám (IČ DPH, EU VAT) amelyet mi úgy is hívunk hogy 4 § szerinti regisztráció, vagy teljes áfakör. Ilyenkor a társaság más európai úniós áfakörös partnertől vásarolhat áfa-mentesen és európai úniós áfakörös partnernek értékesíthet szintén nettóban, tehát áfa-mentesen.

3. A harmadik a Magyarországon nem ismert verzió. Ezt úgy hívjuk részleges áfakör, vagy 7 § szerinti regisztráció. Valójában külalakra a társaság egy ugyanolyan EU-s adószámot kap, mint a kettes pontban amely a nemzetközi online rendszerben is ellenőrizhető. Amennyiben termékkel kapcsolatos kereskedelemről beszélünk, az áru más európai úniós áfakörös partnertől megvásarolható áfa-mentesen, viszont az áru eladásától függetlenül a társaság köteles megfizetni a szlovák áfát (20%) a szlovák hatóságnak. Így az áfa tartalma valójában beépül az áru beszerzési árába és eladásnál, függetlenül attól, hogy az árut természetes személynek vagy szlovák- ill. külföldi gazdasági társaságnak értékesíti, már nem beszélünk áfa mentes forgalomról (a társaság már az egyes pontban leírtak szerint "vislekedik").

Bővebb információkkal kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésére egy díjmentes konzultáció során.
tovább olvasom
EU-s adószám
Szlovák bankszámla

Szlovák bankszámla

Segítségére vagyunk szlovák bankszámla megnyitásában, legyen szó szlovák- vagy külföldi társaságról, esetleg természetes személyről. Ezen szolgáltatásunk egyre nagyobb popularitást élvez magyarországi ügyfeleink köreiben, amelyet a lényeges különbségeknek köszönhetünk a két ország banki illetékeit illetően. A szlovák bankok a feltételeket maguk szabják a külföldi ügyfeleket illetően, általában indokolást igényelnek a szlovák bankszámla igénylés kapcsán, valamint társaságoknál eredeti cégkivonat felmutatását kérik (csak úgy mint a magyarországi bankok).
Mi minden banki igénynek eleget teszünk így gyors segítséget nyújtunk ügyfeleinknek. Bár a folyamat a külföldi jogi- vagy természetes személyeknél bonyolultabb, a kezdeti költségek alacsonyabbak mint fordított esetben a magyarországi bankoknál. Bővebb információkkal kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésére egy díjmentes konzultáció során.
tovább olvasom
Szlovák bankszámla
Cégszékhely

Cégszékhely

Irodánk teljeskörű székhelyszolgáltatást biztosít társaságoknak és magánvállalkozóknak, amely tartalmazza a postafiók létrehozását, a postai küldemények átvételét, a levelek szkennelését és e-mailben való továbbítását, valamint azok archiválását. A postai küldemények átvehetőek irodánkban, esetleg postai úton továbbítjuk a kért címre. A székhely egy tényleges irodában van, amely rendszeres nyitvatartással és hozzáértő alkalmazottakkal rendelkezik. Fontos, hogy társaságának székhelyét egy általunk kínált megbízható és a törvényi követelményeknek elget tevő székhely-szolgáltatással biztosítsa be, mivel ez a szolgáltatás nagy precizitást igényel és jelentős felelőséget von maga után.
Cégszékhely
Szlovák lakcím

Szlovák lakcím

Ha szlovák adó-rezidens szeretne lenni, vagy a kötött tevékenységi kör megköveteli mint szakmai irányítótól vagy felelős személytől, hogy szlovák lakcímmel rendelkezzen, segítségére vagyunk a szlovák lakhely biztosításában. Teljeskörű szolgáltatást nyújtunk ezen a területen, beleértve a lakhely bebiztosítását, bérleti szerződés elkészítését és az idegenrendészeten való ügyintézést. Jelentős tapasztalattal rendelkezünk a nem európai úniós tagállamból érkező természetes személyek szlovákiai lakcímkártyájának ügyintézésben is.
Szlovák lakcím
Raktárhelyiség
Raktárhelyiség

Raktárhelység, telephely Szlovákiában

Áru raktározásában, vagy a nemzetközi fuvarozásban utazó klienseinkenek gépkocsi parkolási lehetőségének bebiztosításában készséggel állunk rendelkezésére. Közvetlen kapcsolatban állunk olyan partnerekkel, akik Párkányban, vagy Párkány vonzáskörzetében raktárok bérbeadásával, vagy ipari parkok üzemeltetésével foglalkoznak.
Gépjármű
Gépjármű

Gépjármű forgalomba helyezése Szlovákiában

Szlovák rendszámú gépkocsi, amely szlovák EU-s adószámmal rendelkező társaságának tulajdonában van számos előnyökkel bír. Ilyen például a gépkocsi megvásárlása európai úniós országból áfa mentesen – nettóban, vagy a Szlovákiában vásárolt személy- vagy tehergépkocsi teljes áfájának visszaigénylése, valamint az üzemanyag áfájának visszaigénylése (benzín és gázolaj egyaránt), súlyadó abszenciája a személygépkocsiknál, stb..
Annak ellenére, hogy egy szlovák rendszámú gépkocsi számos megtakarítást jelenthet, nem minden esetben kifizetődő az ügyintézés. Amennyiben semilyen vállalkozása nincs Szlovákiában, nagy valószínűséggel egy gépkocsi végett nem éri meg egy vállalkozást fenntartani, mivel gondolni kell a többi költségre is, mint például a székhelyszolgáltatás díja, könyvelési költségek, adó, stb.. Irodánk a teljes ügyintézést elvállalja Ön helyett. A költségek több tényezőtől függenek, mint például a gépkocsi típusa, kora, teljesítménye, eredete, stb.. Kérjen árajánlatot tőlünk egy konkrét gépkocsira, melynek forgalmi engedélyének másolatát a részünkre bocsátja. Gyakori tévhittekkel találkozunk e témában, mivel köztudott a magyarországi hatóságok hozzáállása a szlovák rendszámú gépkocsikhoz. Túlnyomó esetekben a gépkocsivezető kapcsolatát vizsgálják a gépkocsi tulajdonosával. Véleményünk szerint az eljárás jogos, sőtt amennyiben egy gépkocsi jogi személy, tehát társaság tulajdonában van és azt sem az ügyvezető, sem a társaság tulajdonosa nem használja, hanem egy harmadik személy, egyedüli bizonyíték, hogy a gépkocsit az adott személy jogosan használja, ha birtokában van egy használatot engedélyező dokumentum (szerződés, meghatalmazás, stb.). Ez okoból célszerű egy ilyen dokumentumot a gépkocsiban tartani, esetleg egy cégkivonatot (bár az utóbbi vitatható). Nagy készséggel állunk rendelkezésére egy ingyenes konzultáció során a téma bővebb kifejtése érdekében, meggyőződésünk, hogy a kellő intézkedésekkel Magyarországon jogszerűen ülhet egy szlovák rendszámú gépkocsi volánja mögött.
tovább olvasom
Könyvelés
Könyvelés

Könyvelés

Szlogenünk, hogy könyvelésen spórolni nem kifizetődő. Szlovákiában könyvelő bárkiből lehet, a szakma nincs kötve a könyvvizsgálói kamara tagjaihoz, ezért érdemes olyan könyvelőt választani, aki jó recenziókkal, több éves tapasztalattal és megbízható, alapos munkát végez. Büszkén állítjuk, hogy mi is ide tartozunk. Amennyiben kérdése lenne, vagy érdeklődik ezen szolgáltatásunk iránt, keressen fel minket bizalommal. Mivel egy könyvelő - ügyfél kapcsolatban elengedhetetlennek tartjuk a személyes kapcsolatot is, ismerkedjen meg velünk, mondja el igényeit és legyen vendégünk egy ingyenes, személyes konzultációra.
Kötött tevékenységek
Kötött tevékenységek

Kötött tevékenységi körök ügyintézése

Számos szakma művelése csak úgy mint Magyarországon, Szlovákiában is bizonyos végzettséget és / vagy szakmai tapasztalatot követel. Általánosan elmondható, hogy a magyarországi végzettségek többsége Szlovákiában is elismertethető, valamint a Magyarországon szerzett szakmai tapasztalatot is az illetékes hatóságok elismerik. Értelemszerűen az egyes kötött tevékenységi körök mögött felelős személynek kell állni, azaz szakmai irányítónak.
Igaz nem minden esetben, de az esetek túlnyomó részében a szakmai irányítónak Szlovákiában bejegyzett lakcímmel kell rendelkeznie. Leggyakoribb e területet érintő szolgáltatásaink közé tartoznak a nemzetközi fuvarozás 3,5t fölött, személyszállítás, fuvarszervezés, vagy az ingatlanközvetítés. Amennyiben az Ön által művelt szakma kötött tevékenységi kört követel és rendelkezik szakmai irányítóval, keressen fel minket és a Szlovákiát érintő ügyintézést bízza ránk. Bővebb információkkal kapcsolatban készséggel állunk rendelkezésére egy díjmentes konzultáció során.
tovább olvasom
A Law&Business csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Law&Business Csapata