A törvényi és jogi szabályozások napról napra változnak. Rendkívül nehéz nyomon követni az éppen aktuális, már hatályba lépett jogszabályokat a tervezetekről ne is beszéljünk. Maradjon mindig naprakész és látogasson hétről hétre blog oldalunkra. Célunk, hogy közérthető módon, szakzsargon mentesen minőségi és hiteles információhoz juttassuk Önt.

Minden Szlovákiában alapításra kerülő vállalkozásnak szüksége van saját szlovák bankszámlára. A bankszámla fenntartásának költségei, bankonként és EU-s tagállamonként is eltérőek lehetnek. Bejegyzésünkből bővebb információkat szerezhet a havidíjról és a számlanyitás feltételeiről egyaránt! Érdemes elolvasni, kattintson a további információkért!

2018 január 1-től Szlovákiában is új adótörvények kerülnek bevezetésre! Az év első napjával megszűnik az elvárt adó, és tovább emelkedik a szlovák minimálbér mértéke is. Írásunkból megismerheti a minimáladóval kapcsolatos kötelezettségeit és bővebben tájékozódhat a minimálbér emelkedéséről! Tudjon meg még többet a 2018-ban bevezetésre kerülő változásokról! Kattintson a "Tovább olvasom" gombra!

A szlovák Kft.-k alap esetben nem rendelkeznek EU-s adószámmal, így nem vásárolhatnak nettóban, illetve nem igényelhetnek vissza ÁFA-t. Egyes társaságoknál ez előnyt jelent, azonban megvannak a hátrányai is. Ismerje meg Ön is a fehér és rózsaszín kártyás EU-s adószám igénylésének menetét és részletes előnyeit! Kattintson a "Tovább olvasom" gombra!

Ön is szeretné Szlovákia területe felé terjeszkedni vállalkozásával, azonban nem ismeri a szlovák cégalapítás alapfeltételeit? Forduljon hozzánk bizalommal! Mielőtt még felvenné velünk a kapcsolatot mindenképpen olvassa el hasznos bejegyzésünket, melyből többek közt az is kiderül, hogy mely esetekben érdemes és mikor nem javasolt a terjeszkedés. Informálódjon az itteni ÁFA és adótörvényekről! Kattintson a továbbiakért!

  3
A Law&Business csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Law&Business Csapata