A törvényi és jogi szabályozások napról napra változnak. Rendkívül nehéz nyomon követni az éppen aktuális, már hatályba lépett jogszabályokat a tervezetekről ne is beszéljünk. Maradjon mindig naprakész és látogasson hétről hétre blog oldalunkra. Célunk, hogy közérthető módon, szakzsargon mentesen minőségi és hiteles információhoz juttassuk Önt.

Bejegyzésünkből kiderül, mi a szlovák lakcím igénylésének folyamata európai únión belüli állampolgároknak. Amennyiben szlovák vállalkozásának tevékenységi köre megköveteli, hogy mint szakmai irányítónak szlovák lakcíme legyen, esetleg szlovák adórezidens szeretne lenni, a legjobb helyen jár. Betekintést nyerhet röviden arról, hogy milyen dokumentumokra és információkra lesz szüksége, valamint milyen költségekkel kell számolni és mennyi időre kaphatja meg a lakhatási engedélyt. Érdemes elolvasni, kattintson a további információkért!

Minden Szlovákiában alapításra kerülő vállalkozásnak szüksége van saját szlovák bankszámlára. A bankszámla fenntartásának költségei, bankonként és EU-s tagállamonként is eltérőek lehetnek. Bejegyzésünkből bővebb információkat szerezhet a havidíjról és a számlanyitás feltételeiről egyaránt! Érdemes elolvasni, kattintson a további információkért!

2018 január 1-től Szlovákiában is új adótörvények kerülnek bevezetésre! Az év első napjával megszűnik az elvárt adó, és tovább emelkedik a szlovák minimálbér mértéke is. Írásunkból megismerheti a minimáladóval kapcsolatos kötelezettségeit és bővebben tájékozódhat a minimálbér emelkedéséről! Tudjon meg még többet a 2018-ban bevezetésre kerülő változásokról! Kattintson a "Tovább olvasom" gombra!

A szlovák Kft.-k alap esetben nem rendelkeznek EU-s adószámmal, így nem vásárolhatnak nettóban, illetve nem igényelhetnek vissza ÁFA-t. Egyes társaságoknál ez előnyt jelent, azonban megvannak a hátrányai is. Ismerje meg Ön is a fehér és rózsaszín kártyás EU-s adószám igénylésének menetét és részletes előnyeit! Kattintson a "Tovább olvasom" gombra!

  3 
A Law&Business csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Law&Business Csapata