A törvényi és jogi szabályozások napról napra változnak. Rendkívül nehéz nyomon követni az éppen aktuális, már hatályba lépett jogszabályokat a tervezetekről ne is beszéljünk. Maradjon mindig naprakész és látogasson hétről hétre blog oldalunkra. Célunk, hogy közérthető módon, szakzsargon mentesen minőségi és hiteles információhoz juttassuk Önt.

Szlovák bankszámlanyitás

Szlovák bankszámlanyitás
2017-11-06

Költségek

Szlovákiában egy átlagos céges bankszámla fenntartása havi 5-7 EUR-t jelent. Ez a havi díj tartalma a korlátlan mennyiségű bejövő tranzakciókat, a korlátlan mennyiségű belföldi elektronikusan beadott kimenő tranzakciókat, bankkártyás fizetéseket, saját automatából a kártyás pénzfelvételeket, dombornyomott bankkártyát (MasterCard), internetbankinget, SMS értesítést stb. Egyes esetekben, pl. 10.000,- EUR feletti összeg bankszámlán való tartásnál az illetéket elengedik. Ezen információk informatív jellegűek, mivel egyes bankok feltételei változóak. Magánszámlák feltételei hasonlóak, általában a számlavezetési költségek alacsonyabbak.

 

Hogyan tudok szlovák bankszámlát nyitni?

Igaz a feltételek szigorodtak, cégek esetében szlovák partner felmutatását kérik, maganszemélyeknél pedig indokolni kell, miért kell neki a szlovák bankszámla (pl. szlovák munkaszerződéssel). A feltételektől nem kell megijedni, amennyiben szakértőhöz fordul (akik ilyen szolgáltatást biztosítanak) általában megvárásra egy szlovák bankszámla tulajdonosa lehet. Kezdeti költségek általában 100-150.- EUR-t jelentenek minden illetéket beleszámolva.

Írja meg Ön is véleményét!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
A Law&Business csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Law&Business Csapata