A törvényi és jogi szabályozások napról napra változnak. Rendkívül nehéz nyomon követni az éppen aktuális, már hatályba lépett jogszabályokat a tervezetekről ne is beszéljünk. Maradjon mindig naprakész és látogasson hétről hétre blog oldalunkra. Célunk, hogy közérthető módon, szakzsargon mentesen minőségi és hiteles információhoz juttassuk Önt.

Miért drágák a teljes áfakörrel rendelkező szlovák cégek?

Miért drágák a teljes áfakörrel rendelkező szlovák cégek?
2017-11-06

Sok kérdést kaptunk már azzal kapcsolatban, hogy miért ilyen drágák a teljes áfakörrel rendelkező cégek, ezért úgy gondoltuk, jó ötlet lenne tisztázni ezt egy blogbejegyzés keretein belül. Gondolunk azon olvasóinkra is, akik még nincsenek teljesen tisztában a szlovák cégalapítás rejtelmeivel, ezért kezdjünk elsőnek azzal, hogy mi is az a teljes áfakör!

 

Mit jelent a teljes áfakör?

A teljes áfakör, más néven rózsaszín kártyás teljes értékű adószám nem más, mint a Magyarországon ismert verzió. A lényege, hogy nettós áruforgalmat és szolgáltatást biztosít az EU-s tagállamokon belüli – szintén közösségi adószámmal rendelkező – partnerek között. Ezen felül a társaság tulajdonában lévő gépkocsik – személygépkocsik is – teljes ÁFA-ja, valamint üzemanyag ÁFA-ja is visszaigényelhető.

 

„Szeretnék ilyen céget vásárolni, de miért ennyire drága?”

 

Nos, ennek oka nagyon egyszerű: nem lehet új szlovák társaságot ilyen ÁFA regisztrációval ellátni. Alapításnál jelenleg csak a részleges áfakört lehet választani. A teljes értékű EU-s adószám igénylését meg kell indokolni, ehhez pedig az alábbi intézkedésekre lesz szükség:

 

  • Fel kell mutatni az üzleti partnereket
  • El kell készíteni az üzleti tervet
  • Le kell bonyolítani az áruforgalmat és a szolgáltatási tevékenységet
  • Ki kell mutatni a hasznot
  • Le kell adni jó pár formanyomtatványt (székhely, könyvelés, nyereségadó stb.)
  • Ki kell tölteni a kérdőíveket
  • Sok esetben konzultációra is szükség van az illetékes adóhivatalon

 

Ahhoz, hogy a folyamat sikerrel záruljon, nagy szakértelem szükséges, ezért mindenképpen javasoljuk egy gyakorlott iroda felkeresését. A folyamat egyébként nem csak, hogy bonyolult, de hosszadalmas, illetve viszonylag költséges is: az előkészületekkel együtt nagyjából 1-3 hónapot vesz igénybe és közben jövedelemadó, könyvelési költség, illetve székhelyszolgáltatási költségek keletkeznek.Ez az oka, amiért a kész, rózsaszínkártyás társaságok lényegesen drágábbak, mint egy új cég megalapítása, vagy kész, fehér kártyás cégek megvásárlása. Önnek is szüksége van egy ilyen társaságra? Legyen vendégünk egy díjmentes, személyes konzultációra, ahol csak Önről és a céljairól lesz szó. Nincs más dolga, mint kattintson IDE és töltse ki az oldalon található űrlapot!

Írja meg Ön is véleményét!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
A Law&Business csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Law&Business Csapata