A törvényi és jogi szabályozások napról napra változnak. Rendkívül nehéz nyomon követni az éppen aktuális, már hatályba lépett jogszabályokat a tervezetekről ne is beszéljünk. Maradjon mindig naprakész és látogasson hétről hétre blog oldalunkra. Célunk, hogy közérthető módon, szakzsargon mentesen minőségi és hiteles információhoz juttassuk Önt.

Koronavírus Szlovákiában

Koronavírus Szlovákiában
2017-11-06

Mgr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD. tiszti főorvos 2020.3.13.-a 7:00 órától érvénybe lépett rendelete értelmében minden olyan legalább 90 napja szlovák lakcímmel rendelkező személynek, aki külföldről Szlovákiába érkezik, kötelezően 14 napos házi karanténban kell tartózkodnia. A házi karantén az említett személy lakótársaira is érvényes és ezt jelentenie kell telefonon vagy e-mailben a háziorvosának, aki köteles a személyt betegszabadságra kiírni.

 

A fenti szabály alól mentesülnek

  • a gépkocsivezetők, akik áruszállítás, kirakodás vagy berakodás miatt lépnek be az országba,
  • az egészségügyi betegellátással kapcsolatos gépkocsivezetők és kísérők,
  • a temetkezési vállalatok dolgozói,
  • a pilóták, akik nem hagyják el a repülőgép fedélzetét,
  • a hajókapitányok, akik áruszállítás, kirakodás vagy berakodás miatt lépnek be az országba,
  • a vonatszerelvények vezetői, akik áruszállítás, kirakodás vagy berakodás miatt lépnek be az országba.

 

A fenti szabály alól továbbá mentesülnek

  • azok a szlovákiai lakcímmel rendelkező személyek, akik a szlovák határtól legfeljebb 30 km-re élnek és munkaviszonyuk van Szlovákiában az állami közszolgálatnál,

azok a szlovákiai lakcímmel rendelkező személyek, akiknek külföldön a határmenti térségben van olyan munkahelyük, amely egészségügyi vagy egyéb gondozói ellátást biztosít.

Írja meg Ön is véleményét!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
A Law&Business csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Law&Business Csapata