A törvényi és jogi szabályozások napról napra változnak. Rendkívül nehéz nyomon követni az éppen aktuális, már hatályba lépett jogszabályokat a tervezetekről ne is beszéljünk. Maradjon mindig naprakész és látogasson hétről hétre blog oldalunkra. Célunk, hogy közérthető módon, szakzsargon mentesen minőségi és hiteles információhoz juttassuk Önt.

Így spórolhat szlovák rendszámú autóval

Így spórolhat szlovák rendszámú autóval
2018-05-09

Manapság több szlovák rendszámú autót látni a magyar utakon, mint valaha. És ez nem véletlen, hiszen komoly összegek spórolhatók meg a szlovák forgalomba helyezéssel. A közhiedelemmel ellentétben ez nem törvényellenes, egészen addig, amíg bizonyítani tudjuk a jogos használatot. Erre ki is térünk nemsokára, de előbb nézzük meg a szlovák forgalomba helyezés előnyeit!Ezért érdemes megfontolnia a szlovák autó regisztrációt

 

  • Az ÁFA fizető cégek ÁFA-mentesen vásárolhatnak autót EU-s tagállamokból, bármilyen kategóriában
  • Általánosan elmondható, hogy kedvezőbbek a regisztrációs adók (IDE kattintva kiszámolhatja, hogy a kinézett gépjárművére mekkora összeg vonatkozik)
  • Nincs súlyadó, csak ún. útadó
  • Nincs teljesítményadó
  • Nincs cégautóadó
  • Az üzemanyag áfája teljes egészében visszaigényelhető
  • Általánosan kedvezőbb a kötelező biztosítás és a casco
  • Bármely EU-s ország műszaki vizsgáját elfogadják a szlovák hatóságok
  • Minden személyautó megvásárolható haszonjárműként, ami további kedvezményeket foglal magában

 

Lehet-e, érdemes-e megkerülni a magyar hatóságokat?Biztosan Ön is rengeteg szlovák rendszámú autót lát az utakon nap, mint nap. Naivság volna mindenkit turistának nézni, ezért joggal merülhet fel Önben is a kérdés, hogy „Lehet-e, szabad-e trükközni? Származhat-e bajom belőle?”Itthon rengeteg tévhit kering ezzel kapcsolatban. A hazai hatóságok az esetek túlnyomó részében a gépkocsivezető kapcsolatát vizsgálják a gépkocsi tulajdonosával. Az eljárás teljesen jogszerű, de nem kell megijednie! Amennyiben egy autó jogi személy, tehát társaság tulajdonában van, és azt nem az ügyvezető vagy a társaság tulajdonosa használja, abban az esetben elég egy bizonyító erejű okiratot tartani a gépkocsiban. Lehet szó egy szerződésről vagy meghatalmazásról, ami bizonyítja, hogy a harmadik személy jogosan használja a gépjárművet.Professzionális segítségre van szüksége a szlovák autóregisztrációval kapcsolatban? Meggyőződésünk, hogy a kellő intézkedésekkel jogszerűen ülhet be Magyarországon egy szlovák rendszámú autó volánja mögé. A téma bővebb kifejtése érdekében kérje díjmentes konzultációnk, ahol minden kérdésére szívesen válaszolunk! Nincs más dolga, mint kattintson IDE és kérje ingyenes konzultációnk még ma!

Írja meg Ön is véleményét!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
Üdvözlöm!Szeretnék érdeklődni,ha Magyarországon veszek magánszemélytől egy szlovák rendszámos céges autót,akkor mi a teendőm,menete annak,miután megnéztem az autót és szándékomban áll megvenni,hogy az autó magyar rendszámmal kerüljön forgalomba? Köszönöm válaszukat!
Nemes Monika | 2022-05-18 01:08:08
ÜDVÖZLÖM! SVÁJCBÓL BEHOZOTT MOTORKERÉKPÁRT SZERETNÉK FORGALOMBA HELYEZNI. A MOTORT MAGYARORSZÁGON VETTEM ÁT MOTORHIBÁSAN A SVÁJCI ELADÓTÓL. ÍGY NINCS VÁMKEZELVE. 4500 CHF VAN AZ ADÁSVÉTELIN. TIPUS :HARLEY DAVISON 1200 2019 ÉVJÁRAT. 5HD EURÓPAI MODELL,TELJESEN GYÁRI KIVITEL.HOGY LEHETNE CSÖKKENTENI A VÁMÉRTÉKET, MERT ÚGY TUDOM HOGY NEM NAGYOK VESZIK FIGYELEMBE MI VAN AZ ADÁSVÉTELIN. KÖSZÖNETTEL BEKE KORNÉL 306642225
Beke Kornél | 2021-12-30 09:21:40
Kedves Zsolt, új gépjármű szlovákiai rendszámmal történű üzembehelyezésről szeretnék érdeklődni! Köszönöm előre is Üdvözlettel, Prónafalvy-Farkas Csaba 703339148
Prónafalvy-Farkas Csaba | 2021-06-03 16:00:29
Szlovák cégvásárlással kapcsolatban legyenekszívesek ma felhívni. Üdvözlettel: Kutas Zsolt
Kutas Zsolt | 2019-07-03 08:58:49
A Law&Business csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Law&Business Csapata