A törvényi és jogi szabályozások napról napra változnak. Rendkívül nehéz nyomon követni az éppen aktuális, már hatályba lépett jogszabályokat a tervezetekről ne is beszéljünk. Maradjon mindig naprakész és látogasson hétről hétre blog oldalunkra. Célunk, hogy közérthető módon, szakzsargon mentesen minőségi és hiteles információhoz juttassuk Önt.

Érdemes spórolni a könyvelésen Szlovákiában?

Érdemes spórolni a könyvelésen Szlovákiában?
2018-07-16

A rövid válasz: nem. Sőt, határozottan óva intenénk mindenkit, aki a szlovák cégalapításon gondolkozik, hogy ezen a költségen spóroljon. A könyvelő ugyanis egy olyan szakember bármely vállalkozás életében, aki a szó szoros értelmében nélkülözhetetlen. Ebben a bejegyzésben elmondjuk, miért gondoljuk így. Kezdjük is az alapoktól! 

 

Érdemes talán ott kezdenünk, hogy Magyarországgal ellentétben Szlovákiában bárki lehet könyvelő – a szakma művelése nincs kötve könyvvizsgálói kamara tagsághoz. Szlovákiában könyvelés a szabadon választható tevékenységi körök közé tartozik, így nem szükséges felmutatni hozzá a végzettséget. Jól olvasta, Szlovákiában az is lehet könyvelő, aki valójában nem az! 

 

A jó könyvelő alkalmazása pedig nagyon fontos, ugyanis egy felületes, rossz munkát végző könyvelő könnyedén tönkretehet egy vállalkozást. Biztosan Ön is hallott már olyan rémtörténeteket, amelyek egy rossz könyvelő alkalmazásával kezdődtek. Ezek bármelyike Önnel is megtörténhet. Ez többek közt annak köszönhető, hogy egy cégnek rengeteg kötelezettsége van, amelyek némelyikéről egy pályakezdő (esetünkben akár egy végzettség nélküli) könyvelő lehet, hogy nem is tud. A folyamatos stressz csupán a jéghegy csúcsa, gondoljon a komoly pénzbírságokra! 

 

Egy jó könyvelő nemcsak a számok világában jártas, hanem követi a mindenkori törvénymódosításokat, rendszerezi a számlákat, figyelmeztet az adóbefizetésekre és még egy sor olyan fontos teendőt végez a cégünkkel kapcsolatban, amit mindenképpen érdemes hozzáértőre bíznunk. Itt jön azonban az, hogy egy megbízható könyvelő megkéri az árát, mivel arányaiban többet foglalkozik cégünkkel, mint egy költséghatékonyan, ám sokszor felületesen, kapkodva dolgozó könyvelő, akinek a célja, hogy a lehető legtöbb ügyfelet vegye a szárnyai alá, mivel máshogy nem éri meg neki. 

 

A kérdés azonban, hogy Önnek mi a fontos? Szeretne arányaiban minimális összegeket spórolni, ezzel kockára téve a cége hitelességét és megkockáztatni az esetleges nagy összegű pénzbírságokat vagy inkább egy drágább, ám alapos, megbízható munkát végző szakemberre bízná a könyvelést, aki garantálja, hogy nyugodtan hajthassa álomra a fejét minden este? Ha Ön is az utóbbira voksol, akkor legyen a vendégünk egy díjmentes konzultációra, ahol Ön és a cége lesznek a középpontban! Nincs más dolga, mint kattintson IDE és jelentkezzen a konzultációra az űrlap kitöltésével. 

Írja meg Ön is véleményét!
Név
E-mail cím
Elküldöm a véleményem!
A Law&Business csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtad ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyél a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Law&Business Csapata